Groencentrum ‘t Bekkingveld is gesitueerd op het landgoed het Prinsenhuis.
Dit particuliere landgoed sedert 2007 heeft een geheel eigen gezicht qua natuur, cultuur en historie, maar ook in beheer en exploitatie. Uniek door betrokkenheid van de eigenaar, de familie Zonder. Sinds 1832, de invoering van het kadaster door Napoleon, wordt het Prinsenhuis al gemeld op de landkaarten.

vijver

Het Twentse landschap staat bekend als zijnde coulissenlandschap, met daarin natuur- en retentiegebieden. Hier is landgoed het Prinsenhuis een natuurlijke weerspiegeling van, met het glooiende landschap en de karakteristieke Twentse houtwallen. De nabijgelegen stroom de "Loolee" maakt het beeld compleet.

Het Prinsenhuis is van alle seizoenen thuis. In de lente kunt u zich vergapen aan de romantische bloesempracht van de bomen. Liefhebbers van walnoten kunnen in het najaar hun hart ophalen aan de vruchten van de walnotenbomen die het landgoed rijk is. Voor de wandelaars is het alle seizoenen genieten van fraaie routes die uitgezet zijn met adembenemende uitzichten op het landgoed en haar omgeving.

landgoed-1landgoed-2

Graag willen wij de schoonheid van dit prachtige landgoed met u delen en samen genieten.