Een boom in de (voor)tuin geeft sfeer en is tegelijk een ideaal herkenningspunt c.q. visitekaartje. Een boom mag nooit te groot worden voor de ruimte die er is. Hij moet mooi zijn en liefst meerdere keren per jaar iets extra’s te bieden hebben. Bladverliezende bomen hebben soms de voorkeur omdat die de ’s winters laagstaande zon dan in huis laten schijnen.

Vorm en afmeting zijn belangrijk

Een boom mag de aandacht trekken, maar nooit hinderen. Niemand vindt het prettig voor laaghangende takken te moeten bukken of over wortels te struikelen. Van oudsher worden leibomen voor gevels geplaatst bijvoorbeeld leilindes. Bomen met een ronde kroon zijn nu erg in onder andere de esdoorn Acer platanoides ‘Globosum’, de prachtige Catalpa bignonioides ‘Nana’, Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’ en zelfs een sierkers (Prunus eminens ‘Umbraculifera’. Ook vormbomen zijn uitstekend geschikt bijvoorbeeld een plat gesnoeide dakplataan (Platanus) of moerbei (Morus). Door eenmaal per jaar te snoeien blijven ze hun vorm en maat houden.

Oude fruitbomen en -rassen

Groencentrum 't Bekkingveld is gespecialiseerd in levering van oude fruitbomen en oude fruitrassen.Voor het aanleggen van een complete 'oude boomgaard' bent u bij ons aan het juiste adres. Samen met u bekijken we de mogelijkheden waarbij we goed kijken wat uw wensen zijn: gaat het u hoofdzakelijk om het fruit wat van de bomen komt of juist de uitstraling?
Het kiezen van de juiste fruitboom is vanwege het grote aanbod niet gemakkelijk. Denk hierbij aan: hoogstam/halfstam/laagstam. Graag adviseren wij u hier in en kunnen u een bestaand arsenaal laten zien.

appelboomappelboom

Plaatsen van een boom

Zorg voor een ruim plantgat. Verbeter de grond met compost of turfmolm voor zuregrondminnaars en zet zonodig een boompaal en zorg dat de grond goed rond de wortelkluit aansluit.Na het inplanten royaal water geven.